Smaakmakers in Nederland: eekhoorntjesbrood

Koken
beeld istockIn de zomer valt eten in den vreemde niet altijd mee. Voor de thuisblijvers (en thuiskomers) biedt ND Zomer deze vakantieweken de Hollandse pot: tien bijzondere smaakmakers. En nee, dat is niet saai.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Jan Dirk Zonnenberg uit Nijkerk plukt graag paddenstoelen, om er vervolgens mee te koken. De zomer van 2016 gaat de boeken in als de zomer die maar niet op gang kwam. Vraag het de badgast, de ijsverkoper of de strandtentexploitant. Toch is er een zonnetje dat wel degelijk straalt tijdens deze kwakkelzomer: Jan Dirk Zonnenberg. Deze smaakmaker plukt de natte vruchten.

In de zomer valt eten in den vreemde niet altijd mee. Voor de thuisblijvers (en thuiskomers) biedt ND Zomer deze vakantieweken de Hollandse pot: tien bijzondere smaakmakers. En nee, dat is niet saai.

De paddenstoel laat zich in Nederland amper weten en eten. Dat heeft voor een deel met de boerenvolksaard te maken. Immers, wat we niet kennen … Bovendien gaan we liever voor het gemak van de blauwe doos uit de supermarkt. Die witte champignons, bij voorkeur kant-en-klaar in plakjes gesneden. Lekker handig, lekker veilig, maar zijn ze ook lekker lekker? Wie paddenstoelen uit de natuur heeft …
Dit is 7% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?