Rollade gevuld met portpruimen

Amateurkok en journalist Jan ter Harmsel houdt van stoere, robuuste gerechten. |beeld Wilma Breunissen Koken
Amateurkok en journalist Jan ter Harmsel houdt van stoere, robuuste gerechten. |beeld Wilma Breunissen

Amateurkok en journalist Jan ter Harmsel houdt van stoere, robuuste gerechten. Vandaag maakt Jan rollade gevuld met portpruimen.

Als (hobby)kok is het erg leuk om nieuwe gerechten te verzinnen. Begin dit jaar heb ik met vrienden een whiskyproeverij gehouden. Een idee dat was ontstaan na mijn vakantie in Schotland. Ik zou bij elke whisky die de gasten meenamen een heerlijk gerecht verzinnen. Een vriend zou een whisky (Glenmorangie Quinta Ruban) meenemen die ook twee jaar in portvaten heeft gerijpt. Dat geeft de whisky een specifieke smaak. De whisky smaakte goed, de rollade gevuld met portpruimen ook. Die rollade smaakt ook goed zonder whisky, maar ik wil u het recept niet onthouden. Serveer de rollade met sperzie …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?