Rijst & Co: rijstrecepten van ontbijt tot nagerecht

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Voor meer dan de helft van de wereldbevolking is rijst een belangrijk voedingsmiddel. Rijst als ontbijt, rijst als voorgerecht of snack, rijst als hoofdgerecht, rijst als dessert – het kan allemaal.
De Indiase Nisha Katona introduceert haar kookboek met een soort bekeringsverhaal: ­jarenlang heeft ze rijst afgeschreven als een ‘nietszeggend, bleek bijgerecht’. Pas toen ze als dertiger voor een gezin met jonge kinderen eten moest klaarmaken, heeft ze de kunst van het rijst koken geleerd. Een verhaal dat haar rijstloze leven veranderde, kwam van een vriend die in Afrika heeft gewerkt. Bij gebrek aan brandstof gebruiken ze daar een kopje rijst op twee kopjes water, brengen dat aan de kook en zetten de pan dan in een piepschuimen doos. Twintig minuten later is de rijst gaar. Zonder warmte, zo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?