Recpt: Tomatengratin met bacon

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Sappige, natuurlijk zoete tomaten en zoute bacon behoren tot de lekkerste smaakcombinaties. Serveer dit simpele gerecht als ontbijt, brunch of lichte lunch en geef er brood bij.

benodigdheden

1 el olijfolie

2 plakken bacon, fijngehakt

1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd

25 g verse broodkruimels

een snufje gedroogde oregano

4 tomaten

10 g geraspte Parmezaanse kaas

zout en versgemalen zwarte peper

een ondiepe ovenvaste braadslee, ingevet

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olie in een kleine koekenpan op matig vuur. Voeg de bacon en sjalot toe en bak ze 2-3 minuten, tot de sjalot zacht en de bacon gaar is. Roer …
Dit is 38% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief