Recept: zwarte-bonensoep met sinaasappel en chili

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze soep doet het zowel ’s zomers als ’s winters geweldig. Zwarte bonen zijn op zichzelf al kleine smaakbommetjes, maar deze combinatie voegt nog meer pit toe aan hun rokerige smaak.

benodigdheden

300 g gedroogde zwarte bonen, ten minste 3 uur of een nacht geweekt in koud water

4 eetlepels olijfolie

1 grote witte ui, gesnipperd

2 knoflooktenen, gesnipperd

2 theelepels chilipoeder

3 theelepels gemalen komijnzaad (djinten)

500 ml water

1 groentebouillonblokje

2 blikken pomodoritomaten, inclusief vocht

2 sinaasappels, het sap en de geraspte schil

2 gegrilde paprika’s (rode)

zout en zwarte peper

4 eetlepels Griekse yoghurt

een paar takjes verse koriander of bladpeterselie.

n.a.v. Love your lunch - recepten uit de keuken van Small World. Sean Wainer. Forte Uit …
Dit is 27% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief