Recept: Zomerse linzensalade

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Salade met linzen en groente zoals tomaat, paprika, komkommer, radijs en bosui.

benodigdheden voor 2 personen

200 gram linzen

1 ui

2 tomaten

1 rode paprika

1 teentje knoflook

½ bosje basilicum

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel azijn

2 bosuitjes

stukje komkommer

1 bosje radijs

bereiding

Was de linzen.

Pel de ui en snijd hem klein.

Kook de linzen met de ui in ruim water in ca. 35 minuten gaar. Laat de linzen met ui uitlekken en afkoelen.

Maak de tomaten, de paprika, de knoflook en de basilicum schoon.

Snijd de tomaten en paprika in stukken.

Pureer de tomaten met paprika, de knoflook, de basilicum, de olie en de azijn met de staafmixer …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?