Recept: Zomerse linzensalade

Koken
beeld beeld
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit is een recept voor een zomerse vegetarische salade, met linzen en zelfgemaakte tomaten-paprikasaus.

benodigdheden (2 pers.)

200 gram linzen

1 ui

2 tomaten

1 rode paprika

1 teentje knoflook

½ bosje basilicum

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel azijn

2 bosuitjes

stukje komkommer

1 bosje radijs

bereiding

Was de linzen.

Pel de ui en snijd hem klein.

Kook de linzen met de ui in ruim water in ca. 35 minuten gaar. Laat de linzen met ui uitlekken en afkoelen.

Maak de tomaten, de paprika, de knoflook en de basilicum schoon. Snijd de tomaten en paprika in stukken. Pureer de tomaten met paprika, de knoflook, de basilicum, de olie en de azijn met de staa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?