Recept: zomerse erwtjessoep

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een erwtensoep smaakt ook heerlijk in de zomer, bewijst dit recept voor erwtjessoep.

benodigdheden

3 eieren

2 aardappelen

1 ui

150 gram broccoli

2 tomaten

peper

2 eetlepels vloeibare margarine

1 teentje knoflook

400 gram doperwten (diepvries of verse)

¼ groentebouillontablet met minder zout

½ klein bruin stokbrood

bereiding

Kook de eieren hard.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Kook de aardappelblokjes in 5 minuten in wat water gaar.

Roer de blokjes aardappel met een houten lepel tot puree.

Maak de groente schoon.

Snijd de ui in snippers, de broccoli in roosjes en de tomaten in stukjes.

Fruit de ui met wat …
Dit is 44% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?