Recept: Zomers fruit - perziken en abrikozen

Koken
beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wilma van Dijk, 27 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin – honderd vierkante meter – verwerken in betoverende recepten. Vandaag zomers fruit: perziken en abrikozen.

Augustus vind ik echt de maand van het zomerfruit en dit keer heb ik twee lekkere gerechten met perziken en abrikozen. Deze fruitsoorten zijn al langere tijd verkrijgbaar, maar zo lekker dat ik ze blijf eten. Perziken zijn veelzijdig, je kunt ze zo opeten, maar ze zijn ook heerlijk als je ze op de barbecue legt. Dit keer een makkelijk gerecht met perziken uit de oven.

Als ik abrikozen in mijn hand heb dan moet ik altijd denken aan de vakanties vroeger in Zwitserland met mijn ouders. Mijn moeder haalde altijd een bak vol abrikozen bij kraampjes aan de weg, of we kregen een emmer vol van de ei …
Dit is 16% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief