Recept: Zoete perzikken

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het is niet moeilijk te raden waarom deze koekjes pesche dolci – ‘zoete perziken’ – genoemd worden. Door hun zachtroze kleur moet je wel direct verliefd op ze worden.

benodigdheden (voor 25 stuks):

Pasta frolla:

500 g bloem

2 tl bakpoeder

250 g koude boter, in blokjes

200 g kristalsuiker

rasp van 1 onbespoten citroen

4 eidooiers

Vulling:

200 g pure chocolade (minstens 70% cacao­bestanddelen)

400 g pruimenjam

20 g cacaopoeder

300 g kristalsuiker

200 ml frambozenlikeur

25 muntblaadjes

zoete perziken

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem en het bakpoeder op een schoon werkblad en maak de pasta frol …
Dit is 20% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief