Recept: Zoete aardappelstamppot met tempé

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een heerlijk stamppotrecept met wortel en sesamzaad om je vingers bij af te likken.

benodigdheden voor 2 personen

500 gram zoete aardappelen

1 grote ui

400 gram winterwortelen

150 gram tempé

2 eetlepels vloeibare margarine

1 teentje knoflook

mespunt kaneel of piment

3 theelepels sesamzaad

100 ml groentebouillon met minder zout

bereiding

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.

Pel de ui en snijd hem in snippers.

Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.

Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.

Snijd de tempé in smalle repen.

Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin. Pers het teentje …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?