Recept: Zoete aardappels

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze manier om zoete aardappels klaar te maken, is in 1940 bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het kan in de oven of op de barbecue.

benodigdheden

4-6 zoete aardappels

5-6 teentjes knoflook, in plakjes

4 el olijfolie

3 takjes rozemarijn voor de saus

200 g mascarpone

4 tl mierikswortelpuree (potje)

1 el olijfolie

zout en peper

Extra nodig

eetstokjes

zoete hasselback

aardappels met mierikswortelmascarpone

bereiding

Boen de zoete aardappels onder de koude kraan en dep ze droog. Leg 2 eetstokjes in dezelfde lengterichting langs de aardappels en snij totdat je mes de stokjes raakt in …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?