Recept: Zoete aardappelmuffins

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Elise Gruppen: ‘Nadat ik voor het eerst muffins met zoete aardappel als ontbijt had gemaakt, was ik meteen verslaafd. Echt! De combi met de verse vanille vind ik ultiem. Speciaal voor dit boek heb ik een skinny versie bedacht. Zodat je ze écht elke ochtend mag eten.’

benodigdheden (voor 5 muffins):

1 zoete aardappel (zo’n 225g)

2 eieren

100 g amandelmeel

3 el honing

1 vanillestokje of 1 tl vanillepoeder

1 hand hazelnoten

bereiding

- Verwarm de oven voor op 200 °C.

- Schil de zoete aardappel, snijd ’m in dunne plakjes en doe hem in een pan met kokend water.

- Kook de stukjes in zo’n 10 minuten gaar.

- Meng ondertussen de eieren, het amandelmeel, de honing en het merg uit het vanillestokje in een kom met een gard …
Dit is 27% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief