Recept: Zalmkoekjes met kruidige bloemkoolrijst

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zalmkoekjes hebben iets chics zonder aanstellerig te zijn. De bloemkoolrijst die ik erbij serveer, levert lekker veel vitaminen. Ik roerbak die altijd zodat de ‘rijst’ een notige smaak ontwikkelt en krokant wordt.

benodigdheden (4 personen)

4 zalmfilets zonder vel (circa 500 g), bij voorkeur wilde zalm

2 sjalotjes, grof gesneden

1 lente-uitje, fijngesneden

1 el dijonmosterd

1 el olijfolie extra vergine

1 stengel bleekselderij, grof gesneden

½ rode paprika, grof gesneden

snuf fijn zeezout

wat kokosolie om in te bakken

een handvol verse peterselie, plus wat extra voor het serveren

Voor de kruidige bloemkoolrijst:

1 grote bloemkool in roosjes, stronk en blad verwijderen

1 el kokosolie

1 el kerriepoeder

een flinke snuf fijn zeezout

n.a.v. De jonge foodie, Alessandra Peters. Carrera Culinair, …
Dit is 23% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief