Recept: Yoghurtsaus

Koken
beeld Daniëlla Krijtenburg
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

In haar jeugd at ze yoghurt als dessert, met een lepel suiker erdoor, schrijft Ans Withagen. ‘Tegenwoordig gebruik ik yoghurt juist voornamelijk in hartige gerechten en nooit meer zoet.’ Hieronder drie variaties yoghurtsaus.

benodigdheden

Yoghurt-kokossaus (1):

yoghurt

chutney

kneepje citroen/limoen

paar eetlepels geraspte kokos

theelepel sambal

fijngesnipperde zachte groene kruiden

Yoghurt-mierikswortelsaus (2):

yoghurt

1 eetlepel mierikswortel (potje)

kneepje citroen

wat grofgehakte walnoten

zout, peper, fijngesnipperde zachte groene kruiden

Yoghurt-met-ingelegde-citroensaus (3):

yoghurt

halve rode ui (fijngesnipperd)

halve ingelegde citroen (fijngesnipperd)

1 theelepel komijn en korianderzaad

fijngesnipperde zachte groene kruiden

zout en peper

scheutje olijfolie

bereiding

Giet een hoeveelheid yoghurt in een men …
Dit is 41% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief