Recept: wortel-linzensoep

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Goed gekruide linzensoep met wortel en bleekselderij.

benodigdheden voor 2 personen

1 ui

1-2 (winter)wortels (ca. 400 gram)

3 stengels bleekselderij

½-1 Spaanse peper

1 eetlepel olie

1 theelepel gemalen komijn

½ theelepel gemalen koriander

125 gram rode linzen

¼ groentebouillontablet met minder zout

1 laurierblad

8 takjes koriander

4 volkoren boterhammen

bereiding

Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes. Maak de peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper in ringetjes.

Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij za …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?