Recept: Wortel-courgette-taart

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze taart is op zichzelf vochtig genoeg om zo op te dienen, maar wordt bijzonder wanneer je ’m vult en bestrijkt met een mengsel van rozemarijn, sinaasappel en crème fraîche.

benodigdheden (8 pers.)

275 g zelfrijzend bakmeel

½ tl baking soda

1 tl kaneel

1 tl kardemom, gekneusd (maal de pitjes)

200 g lichtbruine rietsuiker

4 grote scharreleieren

250 ml koolzaadolie

1 el vanille-extract

200 g wortelen, geraspt

200 g courgettes, gesneden en geraspt (knijp het vocht eruit)

Voor de crème:

sap van 2 sinaasappels

2 kleine, verse takjes rozemarijn

2 el lichtbruine rietsuiker

400 ml crème fraîche

garnering: reepjes wortel, takjes rozemarijn

n.a.v. Vers! Makkelijke recepten waar je energie van krijgt. Donal Skehan. Uitg. Nieuw Amsterdam, Amsterdam 2016. 233 bl …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?