Recept: Worstenbroodje met gerookte paling

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Brabantse klassieker: het worstenbroodje. Deze variant combineert het worstje in het deeg met een andere Hollandse favoriet: de gerookte paling.

benodigdheden (voor 4 personen )

200 g bloem

10 g gist

35 g boter

1 dl melk

zout

4 filets gerookte paling

2 eidooiers

bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Meng de bloem, de gist, de boter, de melk en het zout tot een soepel deeg en kneed dit ongeveer 10 minuten tot het een elastisch deeg vormt.

Laat het deeg 20 minuten op een warme plek rijzen, en rol het daarna uit tot 0,5 cm dikte.

Snijd het deeg in vier plakken van 15 bij 10 …
Dit is 42% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?