Recept: Witte bonensalade met peultjes en radijs

Koken
beeld ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Peultjes zijn deze maand een seizoensproduct. Daarom een recept voor een zomers hoofdgerecht dat in circa 15 minuten te bereiden is.

benodigdheden (voor 2 personen):

150 gram peultjes

1 blik of pot witte bonen, limabonen of reuzenbonen (uitlekgewicht ca. 400 gram)

1 stengel bleekselderij

150 gram kerstomaatjes

1 bos radijs

6 olijven

2 eetlepels olijfolie

citroensap of azijn

1 handje walnoten

bereiding

Maak de peultjes schoon en halveer ze. Kook de peultjes in een bodempje water in 3 minuten gaar. Laat de peultjes afkoelen.

Spoel de bonen in een zeef onder de kraan af en laat ze uitlekken.

Maak de bleekselderij, de tomaatjes en de radijs schoon.

Snijd de bleekselderij in …
Dit is 38% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief