Recept: Winterse pasta met savooiekool

Koken
beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wilma van Dijk, 26 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin – honderd vierkante meter – verwerken in betoverende recepten. Vandaag: winterse pasta met savooiekool.
Bijna een jaar geleden – op 10 april 2015 – heb ik een pastarecept met zalm gedeeld dat op dit nieuwe recept lijkt. Het eerste recept was meer een lente/zomerse versie met als ingrediënten courgette, venkel en cherrytomaatjes. Nu zijn wij erg gek op pasta met zalm, dus bedachten we een meer winterse versie. Terwijl we boodschappen aan het halen waren, kwamen we een prachtige savooiekool tegen. Schitterend groen, geribbeld blad en zo mooi rond … we konden hem niet laten liggen. Uiteindelijk besloten we om de savooiekool te gebruiken voor een winterse pasta. Een rode ui en een prei passen ook pr …
Dit is 15% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief