Recept: Winterse groentestoofpot

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ciambotta is de naam die men dit stoofgerecht van wintergroenten vaak geeft. Het is een maaltijd met stukken brood of polenta. U kunt als u wilt de cavolo nero ­vervangen door gewone kool of boerenkool.

benodigdheden

250 g gedroogde cannellinibonen

4 salieblaadjes

3 el olijfolie

2 witte uien, in flinke blokjes

3 wortels, in flinke blokjes

2 stengels bleekselderij

2 laurierblaadjes

2 grote aardappels, in flinke blokjes

zeezout en versgemalen ­zwarte peper

4 grote rijpe tomaten, grof ­gehakt

2 pastinaken, in flinke blokjes

½ flespompoen, in flinke blokjes

1 bos cavolo nero, in flinke stukken

bereiding

Laat de bonen een nacht in ruim koud water weken.

Giet de bonen als u ze gaat koken af en doe …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?