Recept: Winters bonenstoofpotje

Koken
beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Wilma van Dijk, 26 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin – honderd vierkante meter – verwerken in betoverende recepten. Vandaag een winters bonenstoofpotje met borlottibonen.

In de winter komen wij een stuk minder in onze moestuin, maar zodra we weer een gerecht hebben met als ingrediënt boerenkool, gaan we er weer naartoe. Niets lekkerder dan boerenkool van eigen land! Gelukkig hebben we een paar dagen flinke vorst gehad, dan is de boerenkool nog lekkerder. We zijn alweer druk bezig met de plannen voor volgend jaar. In maart wordt de grond weer omgeploegd en kan het moestuingebeuren weer van start. Voor het zover is, maken we eerst de boerenkool op en laten we voor dit heerlijke winterse bonenstoofpotje nou boerenkool nodig hebben. De laatste tijd eten wij be …
Dit is 15% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief