Recept: wintergroenten in filodeegbakjes

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf in circa 45 minuten wintergroenten in filodeegbakjes maken, kan met dit recept. Het komt uit het kookboek Rudolph’s Christmas. Kerstrecepten van Rudolph van Veen. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond vorige week woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 4 personen)

50 g roomboter

12 plakjes filodeeg, ontdooid

200 g spruitjes

1 winterpeen

250 g kastanjechampignons

1 ui

200 ml slagroom

1 bosje bladpeterselie

1 teen knoflook

olijfolie

zout en versgemalen peper

30 g rucola

Extra nodig cupcakevorm

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Smelt de boter.

Bestrijk de vellen filodeeg voorzichtig met boter en leg steeds drie plakjes kruislings op elkaar.

Vet d …
Dit is 30% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief