Recept: Waterkers snijbiet salade

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ik draai de rollen om: dikke romige dressing op het bord, getopt met malse blaadjes snijbiet en waterkers. Gebruik voor een vegan salade plantaardige yoghurt in de dressing. Lekker met stevig brood.

benodigdheden voor 4 personen

1 portie avocadodressing (zie pag. 243)

1 sjalotje

½ bosje waterkers

handvol jong snijbietblad

4 eetlepels olijfolie extra vierge

1 theelepel maanzaad

bereiding

Verdeel de avocadodressing met de bolle kant van een lepel mooi over 4 borden. Snijd het sjalotje in ragfijne reepjes.

Pluk de worteltjes en stugge steeltjes van de waterkers. Was en droog de waterkers en het snijbietblad. Verdeel beide over de dressing.

Maak de salade af met de olijfolie en het knapperig ma …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?