Recept: Vleesreepjes met sesam, broccoli en gebakken aardappeltjes

Koken
beeld pixabay
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Het voedingscentrum adviseert voor vandaag dit recept met broccoli. Broccoli is in juni een seizoensproduct. Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

benodigdheden

500 gram aardappelen

1 teentje knoflook

2 eetlepels tahin (sesampasta)

1 theelepel citroensap

½ eetlepel sesamzaad

3 eetlepels olie

500 gram broccoli

2 ongepaneerde varkensschnitzels

bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.

Pers het teentje knoflook uit boven een kom. Roer er tahin, citroensap en peper door. Voeg een beetje water toe tot het een smeuïge saus is.

Bak het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.

Verwarm de helft van de olie in e …
Dit is 38% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief