Recept: Vlees van wilde grazers

beeld Dick Vos Koken
beeld Dick Vos

Sjoerd Mulder verzorgt op deze plek wekelijks een receptencolumn. Hij gaat op avontuur in de keuken en zoekt naar pure smaken en ambachtelijk eten. Vandaag: smaakvol wildvlees.

Iedereen is ze wel eens tegengekomen op een zondagmiddagwandeling langs een uiterwaard of in het bos: zwaargebouwde wilde runderen of gedrongen ponys. De wilde dieren zien er door hun robuuste bouw gehard uit, en ze lijken gemaakt voor gure stormen en snijdende koude. Wanneer je ze nu tegenkomt, lijkt de besneeuwde uiterwaard met hun oerverschijning prompt te veranderen in een uitgestrekte Russische toendra, en je zou zelfs niet meer verbaasd zijn wanneer je in de verse sneeuw de voetstappen vindt van een mammoet. In werkelijkheid zijn deze dieren onderdeel van zorgvuldig beheerde kudde …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?