Recept: Vissoep met rouille
benodigdheden voor 2 personen
1 volkoren boterham
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
½ rode peper
½ kleine rode paprika
1 ui
100 gram wortelen
200 gram broccoli
100 gram doperwten (diepvries of vers)
½ blik tomatenblokjes zonder zout
250 gram visfilet (bijv. koolvis)
½ bruin stokbrood
info: voedingscentrum.nlbereiding
Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
Week het brood in 1 eetlepel water, de tomatenketchup en 1 eetlepel olijfolie.
Pel de knoflook.
Verwijder van de peper de pitjes.
Snijd het stuk paprika in stukjes.
Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper en de paprika met een staafmixer of in een keukenmachine. Zet deze rouille apart.
Maak de rest van de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui met peper en pers een teentje knoflook erboven uit.
Voeg de rest van de groente en de tomatenblokjes toe met 250 ml water. Laat dit 3 minuten koken.
Snijd de vis in blokjes en bestrooi deze met een beetje peper.
Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 3 minuten zacht koken.
Snijd het stokbrood in sneetjes, besmeer deze met de rouille en eet dit bij de soep. <