Luister naar

Recept: Vissoep met rouille

Nieuws
Een lekkere vissoep met een twist.
redactie nd
donderdag 11 juli 2019 om 03:00

benodigdheden voor 2 personen

1 volkoren boterham

1 eetlepel tomatenketchup

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

½ rode peper

½ kleine rode paprika

1 ui

100 gram wortelen

200 gram broccoli

100 gram doperwten (diepvries of vers)

½ blik tomatenblokjes zonder zout

250 gram visfilet (bijv. koolvis)

½ bruin stokbrood

bereiding

Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.

Week het brood in 1 eetlepel water, de tomatenketchup en 1 eetlepel olijfolie.

Pel de knoflook.

Verwijder van de peper de pitjes.

Snijd het stuk paprika in stukjes.

Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper en de paprika met een staafmixer of in een keukenmachine. Zet deze rouille apart.

Maak de rest van de groente schoon.

Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.

Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui met peper en pers een teentje knoflook erboven uit.

Voeg de rest van de groente en de tomatenblokjes toe met 250 ml water. Laat dit 3 minuten koken.

Snijd de vis in blokjes en bestrooi deze met een beetje peper.

Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 3 minuten zacht koken.

Snijd het stokbrood in sneetjes, besmeer deze met de rouille en eet dit bij de soep. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Ineke: ‘Ik kom bijna niet in de supermarkt. Ik koop zoveel mogelijk biologisch en haal dat bij de groenteman, op de markt of bij een biologische boer.'

Ineke heeft al veertien jaar geen grijze kliko meer voor het restafval: 'We hadden hem niet nodig'

Ineke de Jong-van der Veen (76) uit Nijkerk. Ze heeft deed de grijze kliko de deur uit. ‘Als ik jarig ben, vraag ik altijd om iets eetbaars wat gezond is en waar geen plastic verpakking omheen zit.’

Kleding is een grote vervuiler. 'Als elke Nederlander per jaar zes kledingstukken mínder zou kopen, zou dat heel veel CO2 besparen.'

Hoe ga je duurzaam om met je kledingkast? 'Kleding heeft ook invloed op hoe we denken én handelen'

Less is more, en dat geldt vooral voor het kopen van kleren. Want de productie van kleding heeft veel invloed op het milieu. Hoe ga je duurzaam om met je kledingkast?

In de stad Nijkerk, met een rijk cacao-verleden, creëren de meester en zijn leerling de meest verrassende smaakbommetjes van chocolade.

Hoe krijg je taart en chocola weer op de menukaart? 'Na het hoofdgerecht moet het hoogtepunt komen'

Het dessert heeft zwaar te lijden. Omwille van de sluitpost kiest de horeca steeds vaker voor een doorsnee inkooptoetje en thuis nemen we genoegen met een schaaltje vla. Waar is de zoete creativiteit gebleven?

Hovenier Hans te Loo: 'Als je de regenpijp afkoppelt, kan het water de tuin in stromen en infiltreren in de bodem.'

Niet te nat en niet te droog, hoe doe je dat in de tuin? Acht tips van een hovenier

Slim omgaan met water in de tuin, hovenier Hans te Loo draait zijn hand er niet voor om. Hoe voorkom je dat de tuin te nat of juist te droog is? ‘Zet de juiste plant op de juiste plek.’

In het drukke gezin Van der Kolk lukt het doordeweeks niet om gezamenlijk te ontbijten. Daarom maakt Marijke er op zaterdag extra werk van.

Aan tafel bij het gezin Van der Kolk: 'Als we soep eten, vieren we avondmaal met de kinderen'

Gert en Marijke van der Kolk proberen in elke maaltijd wel groenten te verwerken: courgette in het ontbijt, paprika en komkommer bij de lunch ... 'Als de kinderen ’s avonds hun bord niet leegeten, is dat minder erg.'

'Het wordt tijd om Carcassonne na al die jaren te vragen de kroon over te dragen aan Cascadia.'

Carcassonne, de koning van het tegellegspel, heeft concurrentie: 'Enorm simpel en snel uit te leggen'

Jarenlang was Carcassonne de onbetwiste koning van het tegellegspel. Maar er is een nieuwe kaper op de kust, stelt bordspel-recensent Wilco van Doorn. 'Misschien wordt het zelfs wel tijd om de kroon over te dragen.'