Recept: Viskroketjes

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze viskroketjes hebben een oosters tintje, dankzij gember en koriander. Het recept (2 personen) combineert goed met een frisse komkommersalade en gebakken zilvervliesrijst.

benodigdheden

1 kleine ui

1 teentje knoflook

stukje gemberwortel (ca. 1 cm)

200 gram visfilet (bijv. koolvis)

4 takjes koriander

½ ei

ca. 1 eetlepel bloem

2 volkoren beschuiten

olie

bereiding

Maak de ui en de knoflook schoon.

Schil het stukje gember.

Hak de ui, knoflook en gember in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.

Snijd de vis in stukjes.

Was de koriander.

Hak de vis en de koriander met de ui en knoflook mee klein.

Maak het mengsel smeuïg met het losgeklopte ei en wat bloem.

Voeg naar smaak peper toe.

Verkruimel de beschuit …
Dit is 49% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief