Recept: Vis met groentejulienne en krieltjes

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Julienne is een Franse term die je kan gebruiken voor groenten die je heel fijn snijdt in reepjes (staafjes). In dit recept gaan we voor wortel en knolselderij als bodem voor een lekker stukje vis.

benodigdheden voor 2 personen

400 gram krieltjes

1 winterwortel

250 gram knolselderij

1 dunne prei

100 gram geschaafde witte kool

2 eetlepels vloeibare margarine

2 moten vis (bijv. pangasius)

peper

bereiding

Kook de krieltjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken.

Maak de groente schoon. Snijd de wortel en knolselderij in luciferdunne reepjes (julienne) en de prei in ringen.

Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de wortel en de knolselderij. Voeg de prei en kool toe met peper en 50 ml water.

Bestrooi de moten vis …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?