Recept: Versgebakken platbrood

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Piadina is een platbrood uit de Italiaanse regio Romagna. De mogelijkheden om ze te vullen zijn eindeloos. Hier twee voorbeelden. Voor een vegetarische versie kun je de ham weglaten.

benodigdheden voor 8 ­broden

500 g patentbloem, 80 g ­reuzel of 80 ml extra vergine olijfolie, 1 tl zout, 0,5 tl bak­soda, 200-250 ml lauw water

vulling 1:

120 g Stracchino, Robiola of een andere zeer jonge koeienkaas, in kleine blokjes

100 g prosciutto di Parma, in dunne plakken

50 g rucola, gewassen

extra vergine olijfolie

vulling 2:

400 g spinazie, gewassen

1 teentje knoflook, fijn­gesneden

120 g jonge Pecorino Romano, of andere schapenkaas, in dunne plakken

100 g Coppa di Parma, in ­dunne plakken

olijfolie

zout en peper

bereiding

Maak eerst het deeg. Doe de bloem, reuzel of …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?