Recept: Vera’s borsjt

Koken
beeld ap / Matthew Mead
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Tara Stiles: ‘Mijn vriendin Vera maakte haar beroemde borsjt voor mij. Het is verbluffend hoe dit gerecht het hele huis warm en gezellig maakte. Het feit dat je op zo’n duurzame en eenvoudige manier zoiets gezonds op tafel kunt zetten, vind ik geweldig.’

benodigdheden (voor 4 porties):

1 rode ui, gesnipperd

mespunt peperkorrels

1 tl olijfolie

2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes

1 wortel, geraspt

185 g kidneybonen, uit blik

1 biet, geraspt

1 kleine kool, in reepjes

1/2 citroen

1/2 rode paprika, gehakt

2 tomaten, in blokjes

bos bietengroen (naar keuze)

2 teentjes knoflook, uitgeperst

60 g peterselie, fijngehakt

1 liter groentebouillon

1 tl zure room (naar keuze)

2 of 3 laurierblaadjes

bereiding

Fruit de ui in een koek …
Dit is 29% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief