Recept: Venkelsalade

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De keuken van Puglia wordt weleens boers genoemd. Maar in Italië is de keuken vermaard en de rest van de wereld gaat dit ook steeds meer inzien. Ongecompliceerde, voedzame gerechten die uitstekend voldoen aan de eisen van de huidige tijd.

benodigdheden (voor 6 personen):

1 venkelknol, dun geschaafd, groen apart gehouden

sap van 2 citroenen, rasp van 1 daarvan

1 witlof, stronkje verwijderd, alleen zacht blad

8 radijsjes, dun geschaafd

¼ kleine rode ui, dun geschaafd

2 el extra vergine olijfolie

basilicum, munt of bladpeterselie, gescheurd, voor de garnering (naar keuze)

In Puglia wordt rauwe venkel na de maaltijd gegeten om de spijsvertering te bevorderen, of in salades gebruikt. Deze aromatisc …
Dit is 27% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief