Recept: Varkensvlees met pruimen, olijven en kappertjes

Koken
beeld Jonathan Lovekin
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De stroperige zoetheid van de pruimen krijgt krachtig tegenspel van het scherpe zoutje van de (flinke hoeveelheid) kappertjes en olijven en een royale dosis oregano. Dat levert een volle, wat zurige stoofpot boordevol smaak op, met een jus die bijna een zoetzure bouillon lijkt.

benodigdheden (voor 4-6 personen)

varkensschouder – 1,5 kg, in blokjes voor een stoofpot

droge witte wijn – 3,75 dl

zachte gedroogde ontpitte pruimen – 200 g

ontpitte zwarte olijven – 75 g

kappertjes – 100 g, plus 1 el sap uit het potje

gedroogde oregano – 4 el

zeezoutvlokken – 2½ tl

kippenbouillon – 2,5 dl

peper en verse oregano​

bereiding

Stop het vlees in een grote diepvrieszak en doe dan de wijn, gedroogde

pruimen, olijven, kappertjes met vocht, gedroogde ore …
Dit is 29% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?