Recept: Varkensvlees met prei

Koken
beeld ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Varkensvlees met prei is best een zwaar gerecht. Dit recept (2 personen), gesmoord in appeltjessaus, voegt een fris accent toe. Liever nog frisser? Kies een zure appel of gebruik twee appels.

benodigdheden

1 prei

1 appel

200 gram hamlap

1 eetlepel vloeibare margarine

2 theelepels mosterd

1 theelepel maïzena

bereiding

Snijd de prei in ringen en was ze goed.

Schil de appel(s) en snijd die in blokjes.

Bestrooi het vlees met peper en bak het in de hete margarine bruin. Neem het vlees uit de pan.

Bak de prei zacht in de achtergebleven margarine. Smoor de blokjes appel even mee.

Voeg 1½ dl water toe met de mosterd en breng dit aan de kook.

Leg het vlees in de saus en stoof het in 25 minuten gaar.

Bind de saus met de aangemengde maïzen …
Dit is 56% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief