Recept: varkenshaasje op z'n Provençaals

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Met knoflook, olijven en een uitje maak je van dit varkenshaasje iets bijzonders. Combineer het met sperziebonen en aardappelen en je hebt een heerlijke maaltijd.

benodigdheden voor 2 personen

6 aardappelen

400 gram sperziebonen

1 ui

1 teentje knoflook

5 zwarte olijven zonder pit

1 varkenshaasje

peper

2 eetlepels vloeibare margarine

½ blik tomatenblokjes zonder zout

Provençaalse kruiden

bereiding

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.

Maak de sperziebonen schoon.

Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.

Halveer de olijven.

Bestrooi het vlees met peper.

Verwarm de margarine en bak hierin het vlees rondom bruin.

Neem het uit de pan en fruit de ui en de knoflook in d …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?