Recept: Varkensgebraad

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit recept is afkomstig van mijn overgrootmoeder Hedel en de saus maakt het bijzonder. Zij kreeg het als een ware alchemist voor elkaar om jus te maken door alleen maar af en toe een beetje water op de bakplaat te schenken.

benodigdheden voor 6 tot 8 personen

grote, diepe bakplaat

2 uien, elk horizontaal in 3 ringen

1 varkensbout van 2 kg

1 theel. zonnebloemolie

2 theel. karwijzaad

2 theel. gedroogde marjolein

2 volle theel. fijn zeezout

½ theel. versgemalen zwarte peper

bereiding

Verhit de oven tot 240 °C.

Verdeel de uien over de bakplaat. Maak inkepingen in het vel van de varkensbout en leg hem op de uien. Besprenkel hem met de olie en wrijf hem in met het karwijzaad, de gedroogde marjolein …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?