Recept van de dag: mini-crème brûlée met boerenjongens

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf crème brûlée maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Bakbijbel – Rutger bakt van a tot z van Rutger van den Broek. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond afgelopen woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden

(voor 8-10 stuks:)

Voor de crème brûlée:

1 vanillestokje

300 ml slagroom

50 gr suiker

5 eidooiers

80 gr boerenjongens, goed uitlekken

Verder nodig:

rietsuiker, om te bestrooien

bereiding

Verwarm de oven voor op 120 °C.

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met het leeggeschraapte vanillestokje, de slagroom en de helft van de suiker in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook. Klop in een kom de eidooie …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?