Recept: Valentijnscake: chocolade-bieten cake met frambozenmousse

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (26) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag: Valentijnscake, een chocolade-bieten cake met frambozenmousse.

Je valentijn verrassen met eetbare liefde is het beste wat je wat mij betreft kunt doen. Tenslotte gaat de liefde van een man, maar ook zeker van een vrouw, door de maag! Daarom deze heerlijke en simpele chocolade-bietencake met zachte frambozenmousse. Door de gekookte biet in de cake krijgt hij een prachtige fluwelen rode gloed.

benodigdheden:

150 g diepvriesframbozen

50 g vloeibare slagroom

250 g witte chocolade

2 blaadjes gelatine

250 g slagroom (ongezoet om op te kloppen)

1 citroen

1 pakje gekookte bieten

4 el honing

snuf zout

250 g pure chocolade

100 g roomboter

50 ml melk

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?