Recept: Uienpletzels

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De pletzel is een zacht, stevig broodje, met in de bovenkant een kuiltje dat gevuld is met gebakken ui en maanzaad. Ze kunnen het beste gegeten worden op de dag dat ze worden gemaakt. Eet maar eens een pletzel warm uit de oven en je vraagt je af hoe je zonder hebt gekund.

benodigdheden (voor 10-12 stuks):

4 uien, fijngehakt

30 ml zonnebloemolie, plus extra om te bakken en in te vetten

3 el maanzaad

500 g patentbloem

7 g instantgist

3 tl zout

2 tl kristalsuiker

200 ml warm water

100 ml warme melk

bereiding

Bak de ui op laag vuur in wat zonnebloemolie in ongeveer 20 minuten

zacht maar niet bruin. Roer het maanzaad erdoor en laat afkoelen tot

kamertemperatuur. Zet tot gebruik apart. Meng de patentbloem met de gis …
Dit is 26% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief