Recept: Turkse kip- en rijstsoep

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
‘Iedereen in ons deel van de wereld geniet van soep. Zoals wij in Turkije zeggen: een kom warme soep nestelt zich diep in de hoofden en harten van mensen’, zegt Nur Ilkin medeauteur van het kookboek Soep voor Syrië.

benodigdheden (4 tot 6 personen):

2 hele kippenpoten (650 g)

1 ui, gehalveerd

1 kleine wortel, geschild en gehalveerd

paar takjes bladpeterselie, samengebonden

1 laurierblad

6 zwarte peperkorrels

zeezout, naar smaak

100 g rijst, middelgrote korrel

2 eetlepels koolzaadolie

15 g boter

1 theelepel tomatenpuree

1 theelepel rodepeperpasta

1 eetlepel bloem

1 theelepel gedroogde munt

75 g kikkererwten (uitgelekt uit blik of gekookt)

partjes citroen, voor de ­garnering

bereidin …
Dit is 24% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief