Recept: Tunesische eieren in tomatensaus

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Dit klassieke Noord-Afrikaanse gerecht is heerlijk als brunch. Geef er maisbrood met zongedroogde tomaten en rozemarijn bij om de pittige tomatensaus mee op te deppen.

benodigdheden (4 porties)

450 g rijpe tomaten

1 el olijfolie

1 ui, gepeld en gesnipperd

1 rode paprika, in repen

1 teen knoflook, gepeld en gehakt

1 tl gemalen komijn

½ tl harissa

1 tl bruine suiker

zout en versgemalen zwarte peper

4 eieren

gehakte verse koriander, als garnering

bereiding

Snijd de tomaten in grove stukken en vang daarbij het sap op.

Verhit de olie in een grote koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Voeg de ui, papri …
Dit is 30% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief