Recept: Truffeltapenade op toast

Koken
beeld cameron studio / Lieke Heijn & Pim Janswaard
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het wijnadvies bij dit borrelgerecht: wit met inhoud. Een blanc met body, zoals die in de Rhône en in de Provence worden gemaakt. Ook een krachtige, volle rosé behoort bij deze tapenade tot de mogelijkheden.

benodigdheden

3 sjalotjes

3 teentjes knoflook

1 rood pepertje

3 el kappertjes

6 ansjovisfilets

2 el olijfolie om in te bakken

500 gram gemengde paddenstoelen

1 tl gedroogde rozemarijn

1 tl oregano

1 tl paprikapoeder

1 tl venkelzaad

2 el droge sherry

1 el balsamicoazijn

zout, peper

1 el truffelolie

3 el olijfolie

10 g platte peterselie

10 g basilicum

blaadjes van 2 takjes tijm

toastjes (2 à 3 p.p.)

bereiding

Snij de sjalotjes, knoflook en rode ­peper (zonder zaadlijste …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?