Recept: Tomatentapenade

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zodra het weer het toelaat, organiseer ik graag feestjes, het liefst in de tuin. Omdat ik dan niet de hele avond in de keuken wil staan, maak ik meestal tapas. Een hele tafel vol. Een van de must haves op zo’n tapastafel is zonder meer tapenade.

benodigdheden (4 pers.)

200 g zon- of ovengedroogde tomaten

50 g groene olijven

1 el geraspte Parmezaanse kaas

2 teentjes knoflook

3 el olijfolie

1 el citroensap

peper

bereiding

Mix alle ingrediënten fijn in een blender. Mix echter niet te lang, je wilt namelijk nog wat structuren voelen wanneer je ervan eet. Hoe langer je blendt, hoe gladder de massa wordt.

tip

Je kunt de tapenade op ontzettend veel manieren serveren. Ik eet ze het liefst op een gegrild broodj …
Dit is 44% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief