Recept: Tomatenketchup

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ik ben dol op tomatenketchup. Het is wat mij betreft een van de weinige sauzen die de perfecte zoetzuurverhouding bevat. Ik maak het een hele zomer lang en serveer het haast bij elke maaltijd. Zo ontzettend lekker vind ik het.

benodigdheden (350 ml)

6 grote vlezige tomaten

1 rode paprika

1 ui

90 g basterdsuiker

200 ml wittewijnazijn

1 kruidnagel peper

zeezout

1 tl korianderzaad of mediterrane kruiden

3 tl geconcentreerde tomatenpuree

maiszetmeel

bereiding

Was de tomaten en de paprika en snijd ze samen met de ui in grove stukken. Zet een pan op het vuur met de basterdsuiker en een scheutje water. Laat de suiker oplossen, maar maak er geen karamel van. Doe de tomaten, de paprika en de …
Dit is 27% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief