Recept: Tomaten fetamuffins

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
​Wie houdt er nou niet van een hartige muffin? Deze muffins hebben de rijke kruimelige textuur van feta en de zoete, rijpe smaak van zongerijpte tomaten. Eet ze bij ontbijt, brunch, lunch of avondeten met een kom soep of andere warme gerechten.

benodigdheden (10 stuks)

75 g boter, gesmolten

2 eieren

1,4 dl volle melk

300 g zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder

1 tl zout

2-3 snufjes gedroogde oregano

14 zongerijpte tomaten, fijngesneden

100 g feta, in blokjes

muffinplaten, bekleed met papieren vormpjes

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Klop de gesmolten boter, eieren en melk in een grote mengkom.

Zeef het bakmeel en -poeder in een andere kom. Roer het zout en

de oregano erdoor.

Dit is 41% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief