Recept: Tomatatin met salade van courgette en mozzarella

Koken
beeld Wilma breunissen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Masterchef Estée Strooker (25) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag een recept uit haar nieuwe kookboek Vlees noch Vis: Tomatatin, oftewel een omgekeerde tomatentaart.

Ik kan genieten van de kleuren en vormen van groente. Ze kunnen je opvrolijken als je naar ze kijkt. Maar daarnaast is groente ook nog eens supergoed voor je. Niks ‘guilty pleasure’. Gewoon gezond genieten. En dat is fijn als je eens wat meer op je eten probeert te letten.

Dit recept is een lichte voedzame maaltijd. Maar kan ook perfect zijn bij een brunch of lunch.

benodigdheden tomatatin:

1 ui

60 g boter

olijfolie

0,5 bosje citroentijm

2 el honing

1 el venkelzaad

2 el balsamicoazijn

300 g cherrytomaatjes

bloem om te bestuiven

4 plakjes bladerdeeg

1 ei

benodigdheden courgettesalad …
Dit is 14% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief