Masterchef Estée Strooker (25) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag een recept uit haar nieuwe kookboek Vlees noch Vis: Tomatatin, oftewel een omgekeerde tomatentaart.
Ik kan genieten van de kleuren en vormen van groente. Ze kunnen je opvrolijken als je naar ze kijkt. Maar daarnaast is groente ook nog eens supergoed voor je. Niks ‘guilty pleasure’. Gewoon gezond genieten. En dat is fijn als je eens wat meer op je eten probeert te letten.
Dit recept is een lichte voedzame maaltijd. Maar kan ook perfect zijn bij een brunch of lunch.
benodigdheden tomatatin:
1 ui
60 g boter
olijfolie
0,5 bosje citroentijm
2 el honing
1 el venkelzaad
2 el balsamicoazijn
300 g cherrytomaatjes
bloem om te bestuiven
4 plakjes bladerdeeg
1 ei
benodigdheden courgettesalad …