Recept: Tofu met sjalotten en honing

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit vegetarische gerecht gaat goed samen met volkoren noedels en witte kool. Voor een Aziatisch tintje. Met knoflook en ketjap als smaakmakers.

benodigdheden voor 2 personen

150 gram volkoren noedels

100 gram sjalotjes

1 teentje knoflook

stukje gemberwortel (ca. ½ duim)

400 gram gesneden witte kool

100 gram taugé

200 gram tofu

peper

2 eetlepels olie

1 eetlepel honing

1 eetlepel ketjap manis

2 theelepels kerriepoeder

bereiding

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Pel de sjalotten en snijd ze in parten.

Pel de knoflook en snijd deze klein.

Schil de gember en rasp het stukje fijn.

Was de witte kool en de taugé.

Snijd de tofu in blokjes en bestrooi deze met wat peper.

Ve …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?