Recept: Tofu met ananassalsa

Koken
beeld ap / Romain Fellens
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een heerlijk en makkelijk zomers gerechtje voor erbij. Eet smakelijk!

benodigdheden (voor 2 personen):

200 gram tofu (1 stuk)

2 sjalotjes

2 schijven verse ananas

½ rode peper

½ limoen

5 takjes basilicum

2 eetlepels vloeibare ­margarine

bereiding

Leg de tofu tussen een paar vellen keukenpapier en zet er een bord op. Verzwaar het bord met een blik of iets anders zwaars. Plaats de tofu 1 uur in de koelkast en druk zo een deel van het vocht eruit.

Pel de sjalotjes en snijd ze klein.

Snijd de ananas heel fijn of pureer het grof met een staafmixer.

Was het stuk peper en snijd het klein.

Rasp wat van de schil van de s …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?