Recept: Tofu met ananassalsa

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ananassalsa, dat klinkt zomers. En dat is het ook. Bovendien is ananas deze maand seizoensproduct.

benodigdheden

200 gram tofu (1 stuk)

2 sjalotjes

2 schijven (verse) ananas

½ rode peper

½ limoen

5 takjes basilicum

½ eetlepel honing

1 eetlepel olie

bereiding

Leg de tofu tussen een paar vellen keukenpapier en zet er een bord op. Verzwaar het bord met een blik of iets anders zwaars. Plaats de tofu 1 uur in de koelkast en druk zo een deel van het vocht er uit.

Pel de sjalotjes en snijd ze klein.

Snijd de ananas heel fijn of pureer het grof met een staafmixer.

Was het stuk peper en snijd het klein.

Rasp wat van de schil van de schoongeboende …
Dit is 33% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief