Recept: Toast met opgeklopte feta

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Met wat extra honing en geroosterde pijnboompitten ­erover is dit een verrukkelijk, ietwat exotisch ontbijt. Leg er wat flinterdunne plakjes komkommer en radijs en toefjes dille op en je hebt een licht hapje voor bij de lunch of borrel. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

benodigdheden (voor ca. 8 stuks)

100 g feta, op kamer­temperatuur

4 el (60 g) Griekse yoghurt, op kamertemperatuur

¼ tl komijnpoeder

fijngeraspte schil van 1 citroen

1 tl honing

2 tl extra vergine olijfolie

zeezoutvlokken naar smaak

ca. 8 sneetjes zuurdesem- of ander goed brood, geroosterd en iets afgekoeld

topping naar keuze

bereiding

Verkruimel de feta in een middelgrote kom, voeg de yoghurt, komijn, citroenrasp, honing en olie toe en klop alles met een spat …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?